გრანოლა გამომცხვარი ვაშლით

  • 4
  • 50 წუთი წუთი
  • საშუალო

გრანოლა გამომცხვარი ვაშლით

  • 50 წუთი
  • საშუალო
  • 4

ინგრედიენტები

800 გ ვაშლი

½ ლიმონის წვენი

1 ს.კ ლერწმის შაქარი

20 გ კარაქი

 

გრანოლა:

40 გ თაფლი

45 გ ქოქოსის ზეთი

125 გ შვრია

50 გ ქიშმიში

30 გ დათლილი ნუში

1 ს.კ ლერწმის შაქარი

1 ჩ.კ დარიჩინი

⅓ ჩ.კ მარილი

 

კარამელი:

150 გ შაქარი

50 გ წყალი

150 გ ნაღები (23%)

მწიკვი მარილი

მომზადების ინსტრუქცია

გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

ვაშლი გათალეთ, ამოაცალეთ გული და დაჭერით თანაბარი ზომის კუბებად.

დაჭრილი ვაშლი ჩაყარეთ კერამიკულ ან შუშის საცხობ ყალიბში, მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ შაქარი და პატარა კუბებად დაჭრილი კარაქი. შედგით ღუმელში 10 წუთით.

სანამ ვაშლი ღუმელშია ვამზადებთ გრანოლას – პატარა ქვაბით ცეცხლზე შეათბეთ თაფლი და ქოქოსის ზეთი, ასე თაფლი უფრო თხევადი გახდება და მარტივად შეერევა შვრიას.

ჯამში აურიეთ ყველა მშრალი ინგრედიენტი, დაასხით თაფლი და ზეთი, კარგად ამოურიეთ. Გამოიღეთ ღუმელიდან ვაშლი, მოაყარეთ გრანოლა და შეაბრუნეთ გამოსაცხობად კიდევ 30-40 წუთი ან სანამ ზედაპირი ოქროსფერი არ გახდება.

ვაშლის გრანოლა მიირთვით თბილი, გაწურული მაწვნით და კარამელით.

მოძებნეთ პროდუქტი, რეცეპტი, ბლოგი ან ვიდეო

გამოიწერეთ სიახლეები