პომიდვრის ჯემი
-
40 წუთი
-
მარტივი
-
4
ინგრედიენტები
ვარდისფერი პომიდორი – 5 ცალი
შაქარი – 450 გრ.
ვანილი – 30 გრ.
მომზადების ინსტრუქცია
გარეცხილი პომიდორი უკანა მხრიდან ჯვრის ფორმით მსუბუქად დასერეთ, მოათავსეთ მდუღარე წყალში დაახლოებით 2-3 წუთით, რის შემდეგაც იოლად გააცლით კანს. პომიდორს სასურველია ამოაჭრათ გული და თესლები.
პომიდვრის დარჩენილი ნაწილები დააბლენდერეთ და გადაიტანეთ ქვაბში, წამოადუღეთ საშუალო ცეცხლზე და დაამატეთ შაქარი, ვანილი და ადუღეთ დაახლოებით 25-30 წუთი.
გააგრილეთ და გემრიელად მიირთვით.